pop-up expo AFTER AFTER NATURE at

Art Vallegia Gallery 6 Juli, 2013

After Nature is een kunstbeweging die blijft bestaan zolang er kunstenaars zijn met talent die een bijzonder leven durven te leiden. After Nature kunstschilders schilderen naar hun waarneming. En durven wat zij zien aan de wereld te laten zien.

After Nature is ontstaan in 1987. Het motto van After Nature is simpel: ga schilderen, schilder veel en schilder wat je ziet. De initiatiefnemer van After Nature is Peter Klashorst:

“Ja mooi hoor….de wedergeboorte …een zekere Duitse/Tjechische artiest Georg Dokoupil was ook bij de geboorte van After Nature betrokken …en een zekere Rob Scholte die al na een dag uit eiger beweging zich zelf uit de beweging zette , omdat hij de wereld ging veranderen en wij terug wilden naar de tijd van voor het Modrnisme …wij zijn toen samen blote dames gaan schilderen …het gebeurde in Tenerife …daar is After Nature ontstaan …later kwam daar Roberto Cabot in Madrid bij en nog weer later Bart Domburg dus in eerste instantie was het een internationale beweging , maar ik ben er toen uitgezet , omdat ik mijn rekening niet betaald had in een hotel in Ibiza en Dokoupil woedend was …toen is het steeds meer een boter , kaas en eieren club geworden …dus typisch Nederlands …ok groeten ik heb koppijn van mijn wijf die wil een nieuwe neus om mee te beginnen …! Ik ga me dood houden” 

De andere kunstschilders van deze groep zijn Gijs Donker, Aad Donker en Justus Donker en Ernst Voss.

Behalve Aad, blijven deze kunstenaars produceren. En vinden navolging in een volgende generatie kunstenaars. Dali Donker, Fouad Dchiri, Tun Donker, Fela Donker en Martijn Crowe.

Wij schilderen zoals dat honderden jaren traditie is: achter een schildersezel in ons atelier of in de natuur met een penseel in de hand schilderen wat wij zien. En zoals een kind andere dingen ziet dan een volwassene, zien wij andere dingen dan brave burgers. Schilderen als uiting van vakmanschap en talent. Omdat we niet anders kunnen.

Het is daarmee een levenskunst. Elke kunstenaar die After Nature schildert en werkt, heeft zijn eigen talent dat hij gebruikt om zijn manier van ervaren van de wereld te uiten. Het kan dan ook niet anders dat leven en werken onlosmakelijk aan elkaar verbonden is. Zonder bijzonder leven geen bijzondere waarneming, zonder bijzondere waarneming geen bijzonder leven,  en zonder bijzondere waarneming en leven geen bijzondere kunst. Daarmee is After nature een direct antwoord op de doodsheid van onze omgeving.  Dode zielen die zich blind door hun dagelijks bestaan slepen. Wij zijn dag en nacht bezig zijn ons eigen vakmanschap te vergroten, wars van publiek en mode zijn wij onszelf tot maat, omdat we geen gelijken kennen.

Op 6 Juli vanaf 18 uur is een tentoonstelling te zien van al het nieuwe werk van deze groep in de Art Valleggia galerie in Amsterdam met muziek, performances en live schilderen. Van Aad Donker wordt onbekend werk uit de nalatenschap getoond. De caterng wordt verzorgd dor Robino en Manuel van Dumpsterdam, een heel bijzonder initiatief om over datum eten te gebruiken voor catering.

Locatie: Art Vallegia Gallery,  Kerkstraat 205, Amsterdam

Tijd: 19:00 uur
Voor pers, meer informatie of beeldmateriaal kunt u ons per email sabya@thefaketory.org of telefonisch # 0617385262 bereiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

PHOTOBOOTH @ Bitterzoet

Sat Jun 29 , 2013